Rapport från Stockholm

Tiden går fort när man har roligt heter det och det stämmer verkligen.
Redan två veckor sedan helgen i Stockholm gick av stapeln. En helg fylld med rörelser och kunskap. Precis som det är när Jakob Isaksson håller i spakarna. För egen del blev det dock mycket lugna rörelser med tanke på plåster bandage och viss smärta efter en operation. Det blev det mycket fotande istället när andra jobbade hårdare.
 
Helgens innehåll kom att baseras på tre JiBenGong-övningar och två Snake-palms. Övningarna gicks igenom grundligt steg för steg och många saker som tidigare inte uppmärksammats kom fram.
  

 
Alla rörelser sattes in i sina sammanhang och det praktiska applikationerna testades och övades var för sig.
Detta är verkligen träning som inte har något slut. När man tror att man förstått något kommer nästa nivå och då är det att börja om igen från början. Detta är dock inget som avskräcker utan tvärtom, det är ju det som är fantastiskt.
  

 
Helgen var dock inte bara träning utan även ett möte och sammankomst för Wudang Swe. Vi är en växande skara som kan sägas vara med i gänget. Alla träffades inte här denna helg men kärntruppen var samlad. Det vill säga Jakob, Daniel och jag Roland. Sedan har vi eleverna, denna gång mestadels de från Uppsala men även Ralf från Luleå och Shauna från Umeå var med.
Under helgen hölls även en Te-ceremoni där Daniel blev upptagen som officiell elev under Jakob Isaksson. En högtidlighet som ska ges all den respekt som det innebär att bli upptagen som elev.
Jakob passade även på att förära sina två elever varsin tavla vilket överraskade stort. Tavlorna var givet målade av mästaren själv. Daniel fick en tavla föreställandes Zhang San Feng och jag en föreställandes Zhuge Liang.
Båda karaktärerna viktiga symboler i den kinesiska historien medkopplingar till det vi gör och tränar.
En stor ära att ta emot tavlan som nu pryder sin givna plats i min studio.
  
 
Wudang Swe med mästaren Jakob Isaksson i mitten. Vi ses igen i Luleå i mars :)
 

Workshop i mars

Sista helgen i mars kommer vår mästare och lärare till Luleå igen. Ett efterlängtat tillfälle som säkert kommer att ge mersmak för många.

LULEÅ

WUDANG TAIJI QUAN & QIGONG

RSS 2.0